Lease Je Uitzendbureau

Is een payroll bedrijf beter dan een uitzendbureau?

miniUitzendbureau - payroll bedrijf beter dan een uitzendbureau
Is een payroll bedrijf beter dan een uitzendbureau? In deze vlog kijkt miniUitzendbureau naar de payroll methode en een vergelijking met het uitzendbureau.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Is een payroll bedrijf beter dan een uitzendbureau?

 1. Jij bent een serieuze en ambitieuze ondernemer en jij wilt natuurlijk het aangeboden werk of jouw hard verkregen opdracht zo goed en zo snel mogelijk afronden. Doe je dit goed, dan zal de hoeveelheid werk gaan toenemen en moet je over meer personeel gaan nadenken. En dan zul je al snel op de vraag komen of je deze extra mensen in vaste wilt gaan hebben in jouw bedrijf of is het misschien toch beter om deze werknemers flexibel in te zetten?
 1. Dit zijn zeker geen gemakkelijke vragen. Wat is nou voordeliger? Wat is handiger voor jou als ondernemer? En wat zijn de kosten die je gaat maken als je deze krachten gaat inhuren?
 1. Om een antwoord te geven op deze vragen, geven wij van het miniUitzendbureau een paar gratis tips weg vanuit het gezichtspunt van jou als ondernemer en van jou werknemers. In deze vlog gaan we even samen snel kijken naar de payroll methode en maken een korte vergelijking met het uitzendbureau. De diepere constructies van uitzendkrachten of ZZP’ers laten we even buiten beschouwing om niet al teveel van je tijd nemen.
 1. Als ondernemer zal je altijd, zo min mogelijk risico willen lopen. Een uitzendbureau en een payroll werken in grote lijnen hetzelfde met het grote verschil dat er bij een uitzendbureau een pool aan uitzendkrachten is waar je niet altijd een vaste beschikking hebt omdat deze flexkrachten in dienst zijn van het uitzendbureau.
 1. Bij een payroll doe jij als werkgever zelf de werving en selectie en plaats je de gekozen werknemer bij een payroll bedrijf die de gehele juridische en betalingsverantwoordelijkheid van jou als ondernemer overneemt. Om deze reden kan een payroll constructie dan ook zeer interessant zijn. Dit wordt zeker ook bepaald door de vraag of je vanuit een eenmanszaak of een Vennootschap Onder Firma werkt of vanuit een B.V.
 1. Verder wil ik je echt meegeven dat wanneer je vanuit een B.V. werkt, dan loop je als ondernemer slechts een beperkt risico met vast personeel. Met een eenmanszaak of een VOF loop je als ondernemer echter een veel groter risico als het om vast personeel gaat en dit wordt helaas nog te vaak vergeten (zie ook mijn andere vlog over snelgroeiende ondernemingen).
 1. Zoals ik al iets eerder aangaf komt jouw werknemer bij een payroll constructie juridisch in dienst bij het gekozen payroll bedrijf, waardoor de grootste risico’s ook bij het payroll bedrijf zullen vallen. Gaat het payrolling bedrijf echter failliet dan komen alle niet betaalde belastingen en premies alsnog voor rekening voor jou als ondernemer.
 1. Bekijken we dit alles vanuit de positie van jouw werknemer, wat betreft de rechtspositie, dan maakt het zeker wel uit als hij voor een payroll werkt vanwege het komen vervallen van de flexibiliteit. Dus een inhuurkracht kan vanuit payroll-constructie dezelfde rechten claimen als het vaste personeel. Ben jij dus de directe werkgever dan zijn deze rechten natuurlijk afhankelijk van de branche waarin jouw werkzaamheden plaatsvinden. Ga je gebruik maken van payroll dan is het voor nu even belangrijk om te weten dat vanaf 1 januari 2020 payrollwerknemers niet meer vallen onder de voorwaarden van de ‘Cao voor Uitzendkrachten’. Payroll is dus vanaf 2020 puur bedoeld om je werkgeverschap uit te besteden met 1 op 1 dezelfde voorwaarden als de medewerkers die je in vaste dienst hebt.
 1. Als ik jou nou vertel dat wij van het miniUitzendbureau jou kunnen helpen door direct te besparen op deze personeelskosten door een aantal inzichten aan jou te onthullen van de beste accountants die we hebben kunnen vinden en bereid zijn geweest om de beste tips op dit gebied aan onze klanten te delen? Wil jij ook jouw personeel zo lang mogelijk aan jouw bedrijf kunnen binden op een manier die precies bij jou en je organisatie past? Of ben jij gewoon nieuwsgierig geraakt hoe wij jou kunnen gaan helpen en wat precies deze voordelen zijn voor jou, zodat je voordeliger uit bent dan bij de uitzendbureaus en de meeste payrollbedrijven die momenteel op de markt zijn?
 1. Nou,  dan hebben wij van het miniUitzendbureau de maatwerk-oplossing voor jou! Neem zelf even een kijkje en ontvang nu jouw GRATIS “Maatwerk Plan” door op de knop hierboven te klikken of helemaal naar beneden te scrollen en realiseer jouw persoonlijke Mini-Uitzendbureau al binnen twee weken!

  Klik hier voor meer info: GRATIS “Maatwerk-Plan”! miniUitzendbureau 

Nieuwsgierig geworden?

Bent u voor uw onderneming op zoek naar een oplossing om kosten te besparen bij het inhuren van extra personeel?

Bent U benieuwd of dit concept voor u voordelen kan hebben en kosten kan besparen?

Lees meer over de voordelen op onze website, of neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Deel deze pagina

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Misschien ook interessant

miniUitzendbureau - belangrijkste 8 gebeurtenissen
Algemeen

Belangrijkste 8 gebeurtenissen

miniUitzendbureau nieuwsoverzicht van belangrijkste 8 gebeurtenissen met betrekking tot de huidige Coronacrisis van de afgelopen dagen voor ondernemers dinsdag 26 mei 2020.