Lease Je Uitzendbureau

Ondernemers en corona: wat te doen?

minUitzendbureau - ondernemers en corona wat te doen?
Ondernemers en corona: wat te doen? MiniUitzendbureau geeft graag wat aandachtspunten mee waar ondernemers in deze barre tijden aan kunnen denken.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Ondernemers en corona: wat te doen?

Het is duidelijk dat corona, of covid-19, heel Nederland in zijn greep heeft en al onze collega-ondernemers kijken samen met onze klanten met spanning deze situatie aan.
Hoe kun jij je als ondernemer op dit moment het beste weren tegen deze crisis?
MiniUitzendbureau geeft graag wat aandachtspunten mee waar ondernemers in deze barre tijden aan kunnen denken.
Op ons kantoor zien we dagelijks de invloed van deze crisis op onze klanten en dan zien we vooral dat de invloed van corona op ondernemers erg branchegevoelig is en per ondernemer kan verschillen. Een aantal adviseurs, ict-ers of ondernemers met een webshop hebben vaak de
mogelijkheid om bijvoorbeeld thuis de werkzaamheden door te pakken. Maar een aantal van onze klanten die als zzp’er in de venementenindustrie of in de horeca werkzaam zijn ervaren op dit moment veel meer de vervelende gevolgen van deze crisis.

Inlevingsvermogen en begrip voor de zzp’er, is van de zijde van het kabinet op dit moment nog te beperkt. Tekort aan werk dreigt als een als zzp-er ziek wordt, ze zijn helaas vaak ook niet verzekerd.
Wat kunnen ondernemers dan nog wél doen?

Voorbereiding is het halve werk

Het wordt steeds duidelijker zichtbaar dat opdrachtgevers orders of opdrachten afzeggen. Daarom hebben wij via ons miniUitzendbureau al reeds in 2019 gezorgd voor een goede voorbereiding en vangnet voor onze ondernemers. Een paar van deze morele tips van miniUitzendbureau willen wij even aan je meegeven, denk voornamelijk aan de volgende zaken:

  • Vraag altijd naar de mogelijkheden om de opdracht op een later moment af te ronden. De kans dat de opdracht definitief kwijt is wordt dan minder. Voor de uren die al wel gemaakt zijn moet uiteraard altijd betaald worden.
  • Algemene voorwaarden. Hierin staan belangrijke beginselen over de samenwerking. Als een zzp’er deze niet heeft, dan is hij/zij achteraf altijd aansprakelijk voor de gevolgen als de opdrachtgever de opdracht intrekt. Onderhandel van tevoren over duidelijke afspraken met opdrachtgever en zet deze zwart-op-wit.
  • Wees niet afhankelijk van slechts één opdrachtgever. Maar spreidt de kansen. Het is overigens nooit een goed idee om maar voor één opdrachtgever te werken. Focus je op klantenrelaties en uitbreiding van je klantenbestand op creatieve manieren. Terwijl anderen een stap terug doen blijf jij doorstappen. Deze houding blijft niet onopgemerkt.
  • Hou de verschillende regelingen en veranderingen in de gaten, je bent als ondernemer al erg druk en ervaart veel stress, maar blijf scherp ten aanzien van de regelingen. Er worden continu veranderingen doorgevoerd en die kunnen zelfs verschillen per gemeente.
  • Hou goed contact met collega-ondernemers in je branche. Meer ogen zien meer mogelijkheden en daardoor blijf je open staan voor kansen die zich tijdens deze crisis voordoen. Of laat iemand even de belangrijke punten die dagelijks en/of wekelijks te maken hebben met jouw branche jou hierover informeren
  • Blijf fit, eet goed en pak je rust. Kijk niet teveel tv. Er is vaak teveel informatie en teveel propaganda op tv. Blijf dicht bij jezelf.

Een nationaal fonds voor Zzp’ers

Het is al eerder aangegeven door ZZP Nederland dat er zo spoedig mogelijk een nationaal fonds moet komen als er over heel Nederland zzp’ers inkomsten verliezen. De vergelijking met werkenden in loondienst wordt dan veel te snel gemaakt. Werknemers kunnen namelijk via hun werkgever in veel gevallen rekenen op bijvoorbeeld werktijdverkorting. Maar al onze klanten die zzp’er zijn kunnen helaas niet terugvallen op dit soort regelingen. Ons miniUitzendbureau biedt gelukkig wel juridische en financiële ondersteuning waar ondernemers op terug kunnen vallen, maar omdat veel ondernemers geen wetenschap hebben van deze handige tips steunen wij ZZP Nederland. ZZP Nederland pleit er namelijk voor om te zorgen voor maatregelen om ondernemers tegemoet te komen middels een noodplan.

Minister Wiebes van Economische Zaken gaf al eerder aan dat er ook voor zzp’ers een financieel vangnet komt. Ook al vindt hij wél dat zzp’ers zelf voor de risico’s hebben gekozen door ondernemer te worden. Ook minister-president Mark Rutte gaf in zijn nationale toespraak over corona dat ook
zzp’ers en eenmanszaken gecompenseerd gaan worden. Hoe dit precies er uit zal zien wordt snel duidelijk. In de tussentijd houden we zoveel mogelijk ondernemers op de hoogte.

Nieuwsgierig geworden?

Bent u voor uw onderneming op zoek naar een oplossing om kosten te besparen bij het inhuren van extra personeel?

Bent U benieuwd of dit concept voor u voordelen kan hebben en kosten kan besparen?

Lees meer over de voordelen op onze website, of neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Deel deze pagina

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Misschien ook interessant

miniUitzendbureau - belangrijkste 8 gebeurtenissen
Algemeen

Belangrijkste 8 gebeurtenissen

miniUitzendbureau nieuwsoverzicht van belangrijkste 8 gebeurtenissen met betrekking tot de huidige Coronacrisis van de afgelopen dagen voor ondernemers dinsdag 26 mei 2020.