Lease Je Uitzendbureau

miniUitzendbureau praktijk voorbeeld

miniuitzendbureau - praktijk voorbeeld
Een praktijk voorbeeld over hoe het miniUitzendbureau een oplossing biedt voor een ondernemer, Michel, die al ruim 16 jaar glazenwasser is en een oplossing zoekt om grotere projecten aan te kunnen nemen.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Praktijk Voorbeeld

Deze keer een praktijk voorbeeld. Het verhaal van een klant van ons voor wie het concept van een miniUitzenbureau een oplossing bood voor deze ondernemer.

Inleiding

Paar dagen geleden nam een ondernemer genaamd Michel telefonisch contact met ons op. Michel is ruim 16 jaar glazenwasser en inmiddels 36 jaar. Hij is getrouwd, heeft twee kinderen van 7 en 9 jaar en een hypotheek die bijna afbetaald is. 

Michel vertelt mij, dat hij een eenmanszaak heeft waarin zijn vrouw de boekhouding doet. Hij is een gezegende man, want hij is een drukke ondernemer met altijd veel opdrachten zelfs in deze moeilijke periode.

Michel geeft aan dat hij ook moeilijke jaren heeft gekend als ondernemer. Nog pas geleden, ongeveer 2 jaar geleden om precies te zijn, had hij 6 extra man in dienst. Dit aantal had hij nodig om alle opdrachten aan te kunnen. Alles ging prima, totdat er met een aantal van deze personeelsleden een onwerkbare situatie was ontstaan en beide ziek thuis bleven. Uiteindelijk heeft hij beide zaken in zijn voordeel kunnen beslechten, maar hij heeft hier uiteindelijk wel een burn-out en een wantrouwen jegens werknemers aan overgehouden. 

Huidige situatie

Michel vertelt aan mij lichtelijk geëmotioneerd, dat hij deze periode achter zich heeft gelaten en heel 2019 goede stappen heeft gemaakt. Hij geeft ook aan dat hij de afgelopen 2 jaar veel mooie opdrachten voorbij heeft zien komen en deze niet heeft durven aannemen. Michel doet nu namelijk alle kleine opdrachten zelf en heeft voor wat grotere projecten een tweetal vaste ZZP’ers bij zijn projecten betrokken waar hij zeer tevreden over is.  En zoals hij het zelf zegt: “ Ik heb geen hoofdpijn meer en veel rust, omdat deze jongens topwerk afleveren en ik niet meer bang hoef te zijn dat deze jongens ziek thuis blijven. Ik zit er tevens bovenop en ik hoef me niet meer als een baas te gedragen, want deze jongens gaan ook nog met plezier naar hun werk.”

Michel merkt nu dat deze strategie hem rust brengt, maar toch ook de groei van zijn onderneming belemmert. Hij mist kansen. Het is duidelijk te horen dat Michel veel heeft geleerd de afgelopen jaren dus ik vraag hem wat zijn “echte probleem” is? Michel geeft aan dat hij merkt dat hij ook geld laat liggen, omdat hij zelfs in deze moeilijke tijden mooie projecten voorbij ziet komen die hij niet durft aan te nemen omdat hij te weinig goede mensen heeft. Hij vraagt aan mij hoe hij dit het beste kan aanpakken?

De oplossing: het miniUitzendbureau

Michel zou dus graag meer opdrachten willen aannemen en heeft daarvoor straks meer mensen nodig, want hij wilt nu alvast klaar staan wanneer de economie weer aantrekt. Hij weet inmiddels hoe het werkt en kent de klappen van de zweep. Als het allemaal weer beter gaat met de economie, dan zijn de juiste mensen straks heel lastig te vinden of hebben betere aanbiedingen. Uitzend- en payrollbureaus heeft hij heel lang zaken mee gedaan, maar die zijn voor hem geen optie meer, omdat de hoge kosten niet in verhouding staan tot de lage kwaliteit die hij krijgt. Verder wilt Michel er bovenop zitten. Michel merkt nu namelijk al op, dat veel van zijn collega’s steeds minder werk krijgen en een aantal van deze jongens zou hij wel alvast willen benaderen om bij zijn onderneming te komen.

Kortom, Michel zou dus weer heel graag personeel aannemen en ze voor lange termijn aan zijn bedrijf willen binden zonder de angst voor de ziektewet en het ontslagrecht! Maar hoe kan hij dit beste aanpakken? Wat hem 2 jaar geleden is overkomen mag hem echt nooit meer gebeuren.

Ik leg Michel de voordelen uit van het miniUitzendbureau en dat hij zich enkel druk hoeft te maken over de facturering van de kostprijs onafhankelijk van het aantal gewerkte uren. Het miniUitzendbureau wordt speciaal voor Michel opgericht en rekent 0% marge over de kostprijs in tegenstelling tot de uitzend -en payrollbureaus die forse marges rekenen over de kostprijs. Verder is het zo dat als Michel een uitzendkracht huurde bij een uitzend-of payrollbureau hij maar 14 of 30 dagen de tijd had om deze factuur te voldoen, dit is bij het miniUitzendbureau totaal anders. Het miniUitzendbureau is immer zijn eigen BV dus kan hij deze kosten verspreiden over zelfs 110 dagen waardoor hij meer liquiditeit heeft in zijn onderneming, dus nog geld overhoudt om te ondernemen.

Het miniUitzendbureau rekent slechts een maandelijks bedrag aan beheerskosten. Dit maandelijkse bedrag is echter veel lager dan de bureaumarge van een conventioneel uitzend-of payrollbureau. In dit maandelijkse bedrag van het miniUitzendbureau is zelfs de boekhouding en backoffice inbegrepen. Mocht Michel daar alsnog behoefte aan hebben.

Verder wordt de belangrijkste angst van Michel ook weggenomen door het miniUitzendbureau. Want als een werknemer ziek wordt, dan wordt hij/zij ziekgemeld bij het UWV. Vervolgens wordt door het UWV 70% van het gemiddelde loon doorbetaald. Het miniUitzendbureau moet dan nog 21% aanvullen conform de ABU-CAO. Maar dat is al veel minder dan het gehele salaris doorbetalen.

Verder zal Michel door het miniUitzendbureau veel meer extra’s kunnen bieden dan zijn concurrenten. Hij kan namelijk zijn personeel op diverse wijze aan zijn bedrijf binden:

  • WW-uitkering: Loopt de overeenkomst met het bedrijf van Michel af dan kan dit personeelslid aankloppen bij het UWV voor een WW-uitkering, mits dit personeelslid vooraf > 26 weken heeft gewerkt bij het bedrijf van Michel. Als eigenaar van een eenmanszaak of als ZZP’er is dit niet mogelijk. 
  • Pensioen: Daarnaast bouwt het personeelslid een pensioen op. Dat begint na 26 weken.
  • Scholing: Ieder uitzendbureau heeft de verplichting om jaarlijks 1,02% van het feitelijk loon van uitzendkrachten in fase  te besteden aan bevordering van de duurzame inzetbaarheid van de uitzendkrachten.
  • Verlof: ieder gewerkt uur bouwt het miniUitzendbureau reserveringen op voor betaald verlof, feestdagen, bijzonder verlof en 8,33% vakantietoeslag.

Tot slot

Met kennis komt macht! In dit praktijk voorbeeld komt Michel tot de conclusie dat hij veel ZZP’ers middels het miniUitzendbureau aan zich kan binden voor de lange termijn. Michel heeft namelijk de keus om deze ZZP’ers een hoger uurtarief te geven dan 80% van zijn collega-ondernemers in zijn branche, omdat het miniUitzendbureau 0% marge over de kostprijs berekent. Dit geeft hem een gigantisch voordeel in deze krimpende markt en veel denkruimte. Verder houdt hij meer geld over om te ondernemen en kan hij voor extra advies altijd gratis bij ons aankloppen. Vele besparingen door het miniUitzendbureau zullen nog uitgelegd worden. Maar voor nu is Michel alvast gerustgesteld en zeer enthousiast over de toekomst in deze moeilijke dagen.

Benieuwd wat het miniUitzendbureau voor jouw bedrijf en ondernemingsplannen kan betekenen? 

Bent u voor uw onderneming op zoek naar een oplossing om kosten te besparen bij het inhuren van extra personeel zoals in dit praktijk voorbeeld?

Lees meer over de voordelen op onze website of neem vrijblijvend contact met ons op via onze contactpagina.

Nieuwsgierig geworden?

Bent u voor uw onderneming op zoek naar een oplossing om kosten te besparen bij het inhuren van extra personeel?

Bent U benieuwd of dit concept voor u voordelen kan hebben en kosten kan besparen?

Lees meer over de voordelen op onze website, of neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Deel deze pagina

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Misschien ook interessant

miniUitzendbureau - belangrijkste 8 gebeurtenissen
Algemeen

Belangrijkste 8 gebeurtenissen

miniUitzendbureau nieuwsoverzicht van belangrijkste 8 gebeurtenissen met betrekking tot de huidige Coronacrisis van de afgelopen dagen voor ondernemers dinsdag 26 mei 2020.