Lease Je Uitzendbureau

miniUitzendbureau voor chronisch zieke freelancer ZZP’er

miniUitzendbureau - chronisch ziek
Ben je chronisch ziek en wil je als ZZP'er of freelancer aan het werk? Ben je onverzekerbaar? Wil je meer zekerheid? Lees dit artikel over het miniUitzendbureau concept en zie dat dit ook een optie voor jouw kan zijn.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Joost de chronisch zieke freelancer/ZZP’er

Joost loopt al jaren plannen te maken om voor zichzelf te beginnen als loodgieter, maar hij durft niet. Zekerheid is heel belangrijk voor Joost. Thuis heeft hij een vrouw, 2 kinderen en een hypotheek, daarnaast is hij ook chronisch ziek, een hart en longpatiënt.

Onverzekerbaar

Dat betekent dat hij met een eenmanszaak niet in aanmerking komt voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering omdat hij chronisch ziek is. Weg zekerheid. Niemand wil Joost verzekeren. Een te groot risico voor de verzekeraar.

Als Joost gaat solliciteren, vertelt hij zijn nieuwe werkgever bij de sollicitatie eerlijk wat hij mankeert. De werkgever neemt Joost aan met een 6 maanden contract. Dat blijft zich herhalen, totdat de werkgever het contract niet verder gaat verlengen en het dienstverband gaat beëindigen. 

Ook hij wil geen risico lopen, mocht Joost langdurig ziek worden, maar dat vertelde de werkgever niet bij aanvang.

De oplossing

Joost kwam praten in Capelle aan den IJssel met de Stichting Zelfstandige Professionals Nederland (SZPN). De adviseur daar, de heer Rob Verburgh sr. gaf hem nog een andere optie, zelfs als je chronisch ziek bent. Joost kan via het miniUitzendbureau zich overal gaan verhuren als freelancer/ZZP’er, maar formeel is Joost in het miniUitzendbureau een uitzendkracht die onder de ABU-CAO valt.

Als Joost ziek wordt

Bij ziekte van Joost eindigt het contract met uitzendbeding van rechtswege. Joost wordt dan ziek gemeld bij het UWV en wordt dan door het UWV 70% van zijn gemiddeld loon doorbetaald. Het miniUitzendbureau moet dan nog 21% aanvullen conform de ABU-CAO.

Andere voordelen van het miniUitzendbureau

WW-uitkering :

Loopt een overeenkomst met een opdrachtgever af, dan kan Joost aankloppen bij het UWV voor een WW-uitkering, mits hij vooraf > 26 weken heeft gewerkt bij een werkgever. Als eigenaar van een eenmanszaak zou dat onmogelijk zijn.

Pensioen:

Daarnaast bouwt Joost een (StiPP) pensioen op. Dat begint na 26 weken.

Scholing:

Ieder uitzendbureau heeft de verplichting om jaarlijks 1,02% van het feitelijk loon van uitzendkrachten in fase A te besteden aan bevordering van de duurzame inzetbaarheid van de uitzendkrachten. Lees scholing.

Verlof :

Ieder gewerkt uur bouwt het miniUitzendbureau reserveringen op voor betaald verlof, feestdagen, bijzonder verlof en 8,33% vakantietoeslag.

Zijn bedrijfsauto is eigendom van het miniUitzendbureau

Zijn bedrijfsauto is eigendom van het miniUitzendbureau. Deze auto was eerder privé eigendom van Joost en heeft deze auto aan het miniUitzendbureau verkocht. Fiscaal heel interessant.

Of Joost kiest in overleg met het miniUitzendbureau voor een shortlease auto. Voordeel is dat, bij langdurige ziekte, deze auto weer snel ingeleverd kan worden.

De beste stuurlui staan aan wal

Joost krijgt van iedereen om zich heen het commentaar dat hij dan geen echte freelancer/ZZP’er is en geen gebruik maakt van de fiscale voordelen van een eenmanszaak.

Joost doet op deze manier precies wat hij wil, ongeacht de vorm van ondernemen.

Niemand kent de gezondheidsproblemen van Joost en zien niet in, wat Joost met deze oplossing bereikt. Daarnaast, mocht een eenmanszaak failliet gaan, wat iedereen kan overkomen, dan is Joost hiervoor helemaal immuun, want in het miniUitzendbureau, een BV, zal hem dit privé nooit overkomen.

De kosten voor Joost

Uitgaande van een 40-urige werkweek: per uur gaat er € 2,35 af van zijn uurtarief. Dat is alles.

Nieuwsgierig geworden?

Bent u voor uw onderneming op zoek naar een oplossing om kosten te besparen bij het inhuren van extra personeel?

Bent U benieuwd of dit concept voor u voordelen kan hebben en kosten kan besparen?

Lees meer over de voordelen op onze website, of neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Deel deze pagina

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Misschien ook interessant

miniUitzendbureau - belangrijkste 8 gebeurtenissen
Algemeen

Belangrijkste 8 gebeurtenissen

miniUitzendbureau nieuwsoverzicht van belangrijkste 8 gebeurtenissen met betrekking tot de huidige Coronacrisis van de afgelopen dagen voor ondernemers dinsdag 26 mei 2020.