Lease Je Uitzendbureau

16 Belangrijke gebeurtenissen van de afgelopen dagen

miniUitzendbureau - 16 belangrijke gebeurtenissen
Het miniuitzendbureau nieuwsoverzicht van 16 belangrijke gebeurtenissen van de afgelopen dagen voor ondernemers 22 mei 2020.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Overzicht van 16 belangrijke gebeurtenissen van de afgelopen dagen voor ondernemers 22 mei 2020.

 • Rabobank verwacht dat dit jaar twee miljard aan kredieten te moeten afschrijven, een verdubbeling ten opzichte van een gemiddeld jaar.
 • Het aantal mensen met betaald werk in Nederland is in april met 160.000 gedaald naar 8,9 miljoen. Dat is de grootste terugval in een maand tijd sinds het CBS in 2003 begon met het bijhouden van de cijfers.
 • Vakbond FNV waarschuwt dat de vleessector maatregelen tegen het coronavirus negeert. 
 • Sekswerkers op de Amsterdamse Wallen komen met een werkprotocol. De prostituees willen niet tot 1 september wachten om weer aan het werk te gaan.
 • Webwinkels mogen, in ieder geval tot het einde van dit jaar, geen veertien maar maximaal 10 procent rente vragen bij aankopen op de pof. Dat moet mensen die in financiële problemen zijn gekomen wat lucht geven.
 • Facebook wil zijn 48.000 werknemers ook na de versoepeling van coronamaatregelen toestaan om vanuit huis werken. Wel worden salarissen dan afgestemd op de lokale kosten voor levensonderhoud.
 • Erfrechtnotarissen hebben een richtlijn voor ‘skypetestamenten’ opgesteld.
 • Videodiensten zoals Netflix en Amazon Prime Video schakelen weer een tandje hoger na de lockdown.
 • Vliegvelden moeten alleen reizigers toelaten die een gezondheidsverklaring hebben getekend, staat in een nieuw protocol voor de luchtvaart. Passagiers die voordat zij op reis gaan ziekteverschijnselen krijgen, kunnen hun reis kosteloos omboeken.
 • Geruchten over prijsverhogingen zorgen in Korea en China voor lange rijen voor de winkels van Chanel en Louis Vuitton. Vanwege besmettingsgevaar overweegt het gemeentebestuur van Seoul winkels tijdelijk te sluiten.
 • De afgelopen negen weken hebben bijna 39 miljoen Amerikanen een werkloosheidsuitkering aangevraagd.
 • Farmaceut AstraZeneca krijgt een miljard dollar van de Amerikaanse overheid om een coronavaccin te ontwikkelen. 
 • Elon Musk stuurt met SpaceX eerste astronauten over een paar dagen de ruimte in. Maak kennis met de eerste NASA-astronauten die SpaceX in een baan om de aarde zullen brengen. Bob Behnken en Doug Hurley zullen de eerste astronauten zijn die lanceren in SpaceX’s Crew Dragon-ruimtevaartuig.  Het paar wordt op 27 mei gelanceerd vanuit het Kennedy Space Center in Florida. Het zullen de eerste mensen zijn die SpaceX ooit in de ruimte heeft gelanceerd en de eerste mensen die sinds 2011 vanuit de Verenigde Staten de ruimte in gaan. Het is onduidelijk wanneer de astronauten naar huis zullen terugkeren. NASA beslist over een terugkeerdatum zodra de astronauten aan boord van het internationale ruimtestation zijn.
 • Apple en Google hebben hun mobiele besturingssystemen geupdatet zodat ze geschikt zijn voor contactonderzoek. Onder meer een Nederlandse corona-app kan daar gebruik van maken. Apple en Google lanceren API voor blootstellingsmeldingen, waardoor volksgezondheidsinstanties apps kunnen vrijgeven. Apple en Google hebben hun API nu voor blootstellingsmeldingen openbaar gemaakt. Het blootstellingsmeldingssysteem is ontworpen om individuen te informeren over mogelijke blootstelling aan mensen van wie is bevestigd dat ze COVID-19 hebben, met behoud van privacy.  Apple en Google zullen hun eigen apps niet uitbrengen – volksgezondheidsinstanties zullen hun eigen apps moeten maken om gebruik te kunnen maken van de API.  Het staat gezondheidsinstellingen vrij om te definiëren wat potentiële blootstelling is in termen van blootgestelde tijd en afstand, en ze kunnen andere parameters aanpassen aan hun eigen normen.  Apps die gebruikers om toestemming voor geolocatiegegevens vragen, kunnen de API niet gebruiken.  Apple en Google integreren de API mogelijk als systeemfunctie in een latere update, maar die strategie wordt nog herzien.
 • Lab-gekweekte vis is zojuist echt geworden.  Opstart in San Diego pronkt met eerste slachtvrije yellowtail. BlueNalu, een in San Diego gevestigde food-tech startup, onthulde vorige week tijdens een klein evenement in de Baai van San Diego zijn door een laboratorium gecreëerde yellowtail visproduct.  Het visvlees wordt via celculturen gekweekt in een voedselproductiefaciliteit.  Voedsel maken in laboratoria is al een gangbare praktijk en dit bedrijf produceert populaire producten zoals Griekse yoghurt, Oreos, ketchup en meer.  De vis van BlueNalu is bestand tegen verschillende kookmethoden, waaronder stomen, bakken en marineren.  Het kan zelfs rauw worden gegeten.  De startup hoopt haar product binnen twee jaar in een testmarkt te lanceren.  Foto’s van het vlees bereid in gerechten, evenals een infographic over hoe het visvlees wordt geproduceerd, zijn beschikbaar in het artikel.
 • Coolblue bouwt dit jaar zes nieuwe winkels. Corona of niet, Coolblue zet dit jaar naar eigen zeggen juist in op fysieke winkels. Donderdag knipte oprichter Pieter Zwart in Leiden het lintje door van zijn dertiende winkel, binnenkort mag hij dat doen in Brussel, de tweede winkel in België. Later dit jaar staan nog eens vier nieuwe winkels gepland, waarmee het totaal op achttien komt. Voor die verdere uitrol zoekt de retailer naar winkelpanden van minstens duizend vierkante meter in grotere Nederlandse en Belgische steden. ‘Hiervoor richten we ons niet alleen op steden waar we nog geen winkel hebben, zoals bijvoorbeeld Almere, Breda en Hasselt, maar kijken we ook naar steden waar we al zitten, zoals bijvoorbeeld Den Haag en Rotterdam’, zegt Zwart.
Bron: Financieel Dagblad, Sprout, Google news

Nieuwsgierig geworden?

Bent u voor uw onderneming op zoek naar een oplossing om kosten te besparen bij het inhuren van extra personeel?

Bent U benieuwd of dit concept voor u voordelen kan hebben en kosten kan besparen?

Lees meer over de voordelen op onze website, of neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Deel deze pagina

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Misschien ook interessant

miniUitzendbureau - belangrijkste 8 gebeurtenissen
Algemeen

Belangrijkste 8 gebeurtenissen

miniUitzendbureau nieuwsoverzicht van belangrijkste 8 gebeurtenissen met betrekking tot de huidige Coronacrisis van de afgelopen dagen voor ondernemers dinsdag 26 mei 2020.